top of page
Sök
  • Susanna Elfors

År 2019 ska jag försöka leva i nuet

Jag har alltid varit bra på att sätta framtidsmål, i listor eller i böcker. Men i år tänkte jag göra annorlunda och försöka leva mer i nuet. Det jag enda jag är någotsånär säker på är att det blir två böcker i år:


Bok 1: Hållbart såklart! Fastighetsägarens guide till hållbara och levande stadsdelar, den har jag skrivit i 1,5 år (på halvtid). Det är roligt och lite nervöst att den kommer ut i februari. Vad det kommer att leda till har jag ingen aning om. Förhoppningsvis är det några fastighetsägare som blir inspirerade av boken, det vore ju himla roligt. Om de sen också vill ta hjälp av mig skulle jag bli glad.


Sen tänker jag nog att jag ska ha en släppfest i Bagis, först mingel på Bagarmossen Resilience Centre och sen dansparty i Bagis Folkets Hus hela natten. Det vore fint!Bok om hållbar stadsdelsutveckling
Så här ser boken "Hållbart såklart" ut. Den ska ges ut av Svensk Byggtjänst


Bok 2: Tågsemester. Den har jag "bara" skrivit ett avsnitt och förordet till. Men jag känner mig ändå som en mamma till boken, vars ursprung är FB-gruppen Tågsemester som jag har startat.


Det hela började med att gruppen växte alltmer, något som förläggaren Eva Wrede hade uppmärksammat. Hon kände att hon bara "måste" ge ut en bok med namnet Tågsemester. Vi bestämde oss för att samarbeta om detta och i slutet av mars kommer den ut, boken som innehåller 24 reseberättelser samt en massa råd och tips för den som vill ut och resa med tåg.


Två föredrag är också inbokade, i februari och i april. Så om jag inte blir magsjuk lär det bli av.

Sen blir det nog en Tågsemesterträff också den 30 mars. Med tanke på att det är över 5 400 som har anmält intresse på Facebook och några hundra som skrivit att de kommer borde det gå vägen. Men här gäller det att hitta sponsorer!


Vi planerar också en massa andra Tågsemestergrejer, resor, events, bokningsmöjligheter osv. Tanken är att det ska bli ett bolag som driver det hela, jag och min kompanjon. Det är spännande och lite nervöst alltihop. Jag har ju alltid tidigare varit ensamföretagare.


Sen vet jag inte heller mer, och jag ska försöka låta det vara på det viset.


Jag har läst så mycket Eckhart Tolle nu och försöker verkligen vara i NUET. Istället för att hela tiden oroa mig för/alternativt längta till framtiden satsar jag på att leva för stunden. Det är verkligen inte lätt för en person som är så bra på att oroa sig som jag är. Men jag ska försöka - DET är mitt nyårslöfte!


Jag tror att jag kommer att må bättre på det sättet - samt att jag lämnar öppet för att det kan hända en massa oväntade saker. För framtiden vet jag ju så litet om. Inte ens det jag nämner ovan är säkert, det kan ju bli något helt annat.


Så i år köper jag ingen planeringsbok. Däremot tänkte jag försöka blogga lite här.

Abisko-vy
Detta är en bild från Abisko i januari förra året.

108 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page