• Twitter Social Ikon
  • Linkedin Social Ikon
  • Facebook Social Ikon

© 2018 by Susanna Elfors. 

Tidigare koncept

Här är några koncept som jag har arbetat med tidigare, tillsammans med andra eller själv. Fler kommer att läggas till då sajten är under utveckling. 

Bok om hållbar stadsdelsutveckling

Kommer ut i december 2018!

Jag har länge arbetat med hållbar stadsdelsutveckling. I årsskiftet 2018-2019 kommer min bok "Hållbar stadsdelsutveckling - fastighetsägarens guide till hållbara och levande stadsdelar" ut. Boken ges ut på Svensk Byggtjänst förlag och innehåller inspiration och konkreta tips till fastighetsägaren som vill jobba med hållbarhet ur ett helhetsperspektiv. 

Bagarmossen Resilience Centre

Co-working space och testbädd

År 2016 startade jag Bagarmossen Resilience Centre, ett co-working space med fokus på omställning och hållbar stadsdelsutveckling. Idag drivs centret som en ekonomisk förening och sju personer arbetar där med hållbarhet, odling, hälsa, arkitektur och forskning. Centret är också en testbädd där till exempel LocalLife, en nätverkstjänst för grannskapet har testats.

Vill du veta mer, hör av dig!

Carpatian mountains train summer landsca

Tågsemester

Bok, mässa och forum för hållbart resande

Många människor är oroade för klimatförändringar och andra miljöproblem men vill ändå resa. Genom att välja tåget går det att resa mer hållbart. 

Sedan 2014 driver jag FB-gruppen Tågsemester. Nu satsar jag mer på detta och kommer att skriva en bok tillsammans med Eva Wrede förlag, arrangera en tågsemestermässa den 30 mars 2019 samt starta ett forum för tågsemster. Är din organisation eller ditt företag intresserade av att medverka? Hör gärna av er!

Se: www.tagsemestermassan.com

Hållbara Hökarängen

Hållbar stadsdelsutveckling

Jag medverkade och ingick i projektteamet för projektet Hållbara Hökarängen och projektledde bland annat Hållbarhetsfestivalen och Klimatshowen. Jag dokumenterade också projektet och skrev boken Hållbara Hökarängen - dokumentation av ett utvecklingsprojekt. 

Projektet genomfördes med Stockholmshem, Sustainable Innovation och Stockholm Environment Institute. 

Bagarmossen Smartup

Hållbar stadsdelsutveckling

Bagarmossen Smartup är ett utvecklingsprojekt inom Stockholmshem som genomförts i under åren 2014-2016. Jag bidrog till utvecklingen av det lokala entreprenörskapet genom att driva ett program för lokala entreprenörer och jag scoutade också inför Demos Helsinkis projekt Smart Retro Acceleration Program. 

Utöver det har jag bidragit med utveckling och dokumentation av projektet. 

Tillväxtsalong

Salong om problemen med oändlig tillväxt

Tillsammans med Fly Mama AB arrangerade jag en Tillväxtsalong där författaren och programledaren Fredrik Lindström medverkade. Salongen. Salongen genomfördes i samband med att antologin "Att svära i kyrkan - tjugofyra röster om evig tillväxt på en ändlig planet" där jag och Fredrik Linström med flera medverkade, lanserades. 

Vill du veta mer, hör av dig!