• Twitter Social Ikon
  • Linkedin Social Ikon
  • Facebook Social Ikon

© 2018 by Susanna Elfors. 

SAGT OM SUSANNA

Lotta Vidén och Linda Orup, projektledare Familjebostäder

Vi anlitade Susanna för att ta fram en utvecklings- och handlingsplan för Gubbängens centrum, som skulle belysa möjligheterna till bolagets vidare utveckling av centrumet. Hon utförde uppdraget och förstudiearbetet med stort engagemang via intervjuer, analyser och inte minst och en välbesökt workshop med både boende, företagare och kommunala förvaltningar. Vi har haft ett fint samarbete med Susanna som resulterat i en väl genomarbetad rapport med en tydlig strategi.

Tobias Lind, projektledare Bagarmossen Smartup

I vårt stadsdelsutvecklingsprojekt Bagarmossen Smartup har vi haft stor nytta av samarbetet med Susanna. Hon har på uppdrag både arrangerat aktiviteter och skrivit artiklar om projektets genomförda aktiviteter på ett mycket ambitiöst och bra sätt.

I detta arbetet har vi haft stor nytta av Susannas kunskaper om hållbarhetsfrågor kopplat till stadsutveckling samt hennes breda kontaktnät.

Till vår glädje är hon nu också hyresgäst hos oss genom verksamheten Bagarmossens Resilienscenter.

Åsa Stenmark, projektledare Hållbara Hökarängen

Susanna jobbade i Stockholmshems utvecklingsprojekt Hållbara Hökarängen, som stöd till projektledningen. Hon projektledde ett antal delprojekt, arrangerade workshops  samt samordnade en tvådagars hållbarhetsfestival. Hon bidrog även till kommunikationen i projektet genom att skriva blogginlägg på projektbloggen samt tog emot studiebesök och ledde stadsvandringar i området.

Dessutom anlitade vi Susanna som författare när projektet dokumenteras i bokform. Vi har haft ett mycket bra samarbete som fortsatt även efter projektet och jag kan varmt rekommendera hennes tjänster i arbete kring hållbarhet och stadsdelsutveckling.”

Irena Lundberg, projektledare Stockholm Business Region

Susanna har samarbetat med Stockholm Business Region och Invest Stockholm sedan 2013 och medverkat till flera miljöinitiativ i Stockholm Söderort till stöd för klusterutvecklig, förnyelse av ytterstaden och nyföretagande. I klusterutvecklingsprojektet  www.cleantechhogdalen.se har Susanna genomfört bl a guidade miljövisningar i Högdalens industriområde, medverkat vid seminarier och teknikexpo på Forum Högdalen samt utformat idéprogram för framtida utveckling av Högdalen som en hållbar stadsdel i samverkan med fastighetsägare, boende och miljöteknikindustrin.

Susanna har även bidragit till utformning och spridning av Stockholms Gröna lots för nyföretagare inom gröna näringar  www.foretag.stockholm.se/gronlots i samband med lokala hållbarhetsevent och Stockholms Klimatpaktskonferens. Susanna har en unik kompetens inom klimat- och miljöfrågor och en stor erfarenhet av utvecklingsarbete för att stärka resiliens och integration i lokala stadskärnor.


 

Anette Riedel, miljöförvaltningen Stockholms stad

Tack för det mycket väl genomförda (projektledning  och planering, marknadsföring och platsansvar) eventet Återvinningskalas Valla Torg i Årsta, med nöjda arrangörer, besökare och utställare.